Kyrkor

Kyrka

Renovering av kyrkor har blivit något av en specialitet för Brunbergs Bygg.

Vi utför bland annat:

  • Fasadrenoveringar
  • Takrenoveringar
  • Fönsterrenoveringar
  • Så klart även totalrenoveringar

Ett referensobjekt är Valla Kyrka på Tjörn med anor från 1600-talet, se bilder här till höger. Här har en totalrenovering utförts. Den äldsta delen av Valla Kyrka, gravkoret, är från 1660-talet. I övrigt är kyrkan från 1861 . När beslut om en totalrenovering togs, och anbud från olika byggnadsfirmor begärdes in, fastnade man ganska snart för Brunbergs Bygg.

- Brunbergs Bygg var den firma som kom med det bästa priset och som vi tyckte hade de finaste referenserna. Dessutom hade vi varit i kontakt med dem vid ett tidigare projekt, så valet var ganska enkelt, förklarar Olle Olsson och Olle Kjellström, två av de ansvariga renoveringsbeställarna. Brett kunskapsområde i Valla Kyrka visas också mycket av den bredd som Brunbergs Bygg besitter när det gäller renoveringar av den här sorten.

- Eftersom vi har renoverat ganska många kyrkor, har vi fått värdefull kunskap och erfarenhet av den här typen av arbete. I Valla Kyrka har vi varit med i byggnadens alla delar och renoverat. Invändigt har väggarna fått ny puts, vi har lagat trädetaljer i taket, lagt om sakristian och bytt bjälkar i klocktornet med mera. Utvändigt har vi bland annat förgyllt korset, så det har varit en hel del spännande saker att ta tag i, förklarar Peter Brunberg, projektansvarig.