Företaget

Det började 1987. Mickael Brunberg hade redan varit i byggbranschen några år, men nu var tiden inne för att starta något alldeles eget. I ett garage på von Döbelns väg i Torsred i Trollhättan började Mickael att skrida till verket.

Till en början hade företaget tre anställda, men med tiden växte verksamheten. Sakta men säkert blev de fler och tiderna var goda. Flytten gick från källaren till lokaler i Grunnebo, utanför Vänersborg, och det egna snickeriet såg dagens ljus i slutet av 1980-talet.

Men så kom 90-talet och med det den värsta krisen i Sverige sedan 30-talet. Och visst fick även Brunbergs Bygg känna på de hårda åren. Men företaget överlevde och idag, 28 år efter starten, är Brunbergs Bygg kanske ett av få byggföretag i regionen som har överlevet tidens alla upp- och nedgångar.

Och namnet Brunbergs är faktiskt mer aktuellt idag än någonsin. Under årens lopp har en efter en av bröderna Brunberg anslutit sig till verksamheten och 2011 blev alla bröder delägare. Ett riktigt familjeföretag, med andra ord.

Verksamheten då, hur har det gått med den? Jo, med åren har Brunbergs Bygg utvecklats till ett totalentreprenadföretag, vilket innebär att vi tar hand om hela byggnationen – från ax till limpa. Vi har egna snickare, målare, murare, plattsättare och såklart arbetsledare. Totaltänket har genom åren gett oss ett gott rykte då vi snabbt kan genomföra en byggnation, utan onödiga väntetider.

Och på den vägen är det – och vem vet var det ska sluta!

 

Mickael har ordet

Vi vill skapa något som folk har glädje av

När jag påbörjade min bana inom byggbranschen 1982 var jag endast 21 år. Ung och oerfaren, men med en stor portion energi och entusiasm. Tillsammans med mina kollegor lärde jag mig hantverket från grunden och med tiden skaffade jag mig både erfarenhet och kunskap.
Ung och oerfaren eller gammal och erfaren, jag har alltid haft ett och samma mål – att skapa något som folk vill ha och som de mår bra av. Den ekonomiska aspekten har...

Läs hela inlägget