Kyrkor

Kyrka

Renovering av kyrkor har blivit något av en specialitet för Brunbergs Bygg.

Vi utför bland annat:

  • Fasadrenoveringar
  • Takrenoveringar
  • Fönsterrenoveringar
  • Så klart även totalrenoveringar

Ett referensobjekt är Valla Kyrka på Tjörn med anor från 1600-talet, se bilder här till höger. Här har en totalrenovering utförts. Den äldsta delen av Valla Kyrka, gravkoret, är från 1660-talet. I övrigt är kyrkan från 1861 . När beslut om en totalrenovering togs, och anbud från olika byggnadsfirmor begärdes in, fastnade man ganska snart för Brunbergs Bygg.

- Brunbergs Bygg var den firma som kom med det bästa priset och som vi tyckte hade de finaste referenserna. Dessutom hade vi varit i kontakt med dem vid ett tidigare projekt, så valet var ganska enkelt, förklarar Olle Olsson och Olle Kjellström, två av de ansvariga renoveringsbeställarna. Brett kunskapsområde i Valla Kyrka visas också mycket av den bredd som Brunbergs Bygg besitter när det gäller renoveringar av den här sorten.

- Eftersom vi har renoverat ganska många kyrkor, har vi fått värdefull kunskap och erfarenhet av den här typen av arbete. I Valla Kyrka har vi varit med i byggnadens alla delar och renoverat. Invändigt har väggarna fått ny puts, vi har lagat trädetaljer i taket, lagt om sakristian och bytt bjälkar i klocktornet med mera. Utvändigt har vi bland annat förgyllt korset, så det har varit en hel del spännande saker att ta tag i, förklarar Peter Brunberg, projektansvarig.

Kontakta oss gärna för en kostnadsfri offert.